Antall besøkende

2625629

Hauk & due

Får du øye på predatoren midt i treet på bildet øverst her? Det gjorde ihvertfall ikke gransangerne som kvitret omkring ved foringsautomaten i morges. Og dermed var det gjort. Etter en kort rekognosring slo den til, det oppsto midlertidig kaos, så ble alt veldig stille noen minutter, og så var alt tilbake til det gamle. Bortsett fra at en gransanger mindre får se våren i møte. Rått løp, dette livet.

For balansens og sjelefredens skyld viser jeg nedenfor et bilde av den lokale og ultra-sedate ringduen Magda, som sammen med gemalen Bjarne befolker tretoppene her på Kuretoppen på dagtid. Her skjer ikke mer truende eller krigersk enn det som oppstår når en alt for stor og tung duekropp setter seg på en alt for tynn gren. Det skjer til gjengjeld nesten hele tiden. Her ser man Magda midlertidig på trygg grunn skuende etter en uegnet gren å teste ut.
predator

P1090115

Spurvehauk mellom foringsautomatene

I går ble det plutselig helt stille i trærne og på fuglebrettet. Ingen småfugl å se noen sted. Så oppdaget vi årsaken: der, i epletreet, midt i mellom foringsautomatene, satt en grå rovfugl og bakset med vingene.  Vi har sjekket litt, og det er mest sannsynlig at det var en spurvehauk. Den forsvant igjen ganske fort, og ikke lenge etter var det full bonanza rundt solsikkefrøene igjen.