Antall besøkende

2625629

Sommer i Berit’s hage

Vakre farger i Berit’s hage i år også. Jeg har spurt Berit om navnet på disse rosa-lilla plantene med lange stilker. Nydelige!
Sumar  2013 002

Kittil og ljåen: shortstory med lykkelig slutt

Hurra, her kommer litt Kittilnytt!
Sekretæren Berit skriver: Kittil satt i går med stivt blikk og så på at noen med ljå beveget seg farlig nær yndlingssåta. Han beveget seg deretter resolutt til et annet sted med god ryggdekning.
Deretter bevilget han seg et selvtilfreds gjesp.

… og vi andre puster lettet ut. Det startet skummelt, men gikk bra til slutt!!
IMG_7368IMG_7372IMG_7371

Kittil-nytt med påskehilsen

Hurra! En ny skrivelse fra Berit’s hage, underavdeling Kittil-nytt:

Berit skriver:
Dette skulle helst ha vært Motion Picture. For hvorfor er det katten og ikke boken som ligger på bordet? Ifølge Don Kittil brukte han dytte-musklene på en lur måte.
Nå er det lenge siden han har kommet med klage på tjenerskapet, men han syns det fins viktigere ting å bruke tiden på. For eksempel å fintenke litt på fiske-innkjøpslisten. Det fins alltid forbedringspotensiale. Det er ikke det at han ikke liker nykokt lyr, eller fersk sei. Snarere tvert imot!
Men det er det at nå er det lenge siden han har fått fersk brosme.

(han mumler visst noe om at det hadde blitt bedre plass til ham selv på bildet om det hadde blitt beskjært litt øverst og til venstre, men overtidsarbeid er ikke populært nå i påsken, fotfolket tar kvelden)

Med gode ønsker for det som gjenstår av påsken!

Kuretoppen takker og hoier fornøyd det samme tilbake! I tillegg støtter vi Kittil fullt ut når det gjelder brosme-innslaget i vårmenyen. Vi forstår tjenerskapets behov for avslapning i påskehelgen, men nå får det holde. Fersk brosme til Don Kittil av Berit’s hage NÅ!
kittil

Nøtteskriker i Berit’s hage

Hobbygartneren i Berit’s hage, selveste Berit herself, har sendt følgende skrivelse om Nøtteskriker, med tilhørende fotografiske illustrasjoner:

Skog- og kratt-skjøtsel her på berget avslører en viss forkjærlighet for eik. Jeg har lært at det har vi til felles med nøtteskriker, som sommers tid flittig samler eikenøtter i hagen. I år har tre-fire av disse plutselig blitt begeistret for vinterens fuglemeny – her representert av den ivrigste. De er noen aldeles nydelige fugler!

Her på Kuretoppen hadde vi flere Nøtteskriker på foringsautomatene hele vinteren for et par år siden. Helt enig med deg, Berit, de er nydelige på farge og like oppfinnsomme og energiske som skjærene. De to siste årene har vi ikke sett noe til dem, dessverre, veldig bra, da at det kommer sånne fine Nøtteskrikerapporter fra det blide Sørland! Spørsmålet som presser seg på er imidlertid: Hva syns Don Kittil om denne formen for fjørfe poå eget revir?!?

notteskrike

notteskrike2

Skipskatten Kittil: en stilstudie

Fra Berit’s hage har vi mottatt en trivelig nyttårshilsen, sammen med en stilstudie av skipskatten Kittil. Vi kan av dette fotografi konstatere at Don Kittil også ved inngangen til 2013 opprettholder posisjonen som den ubestridte sjef av Berit’s hage. Ingen over, ingen ved siden.
kittil jan2013

Ung høst i Berit’s hage

Hurra; nye bilder fra Berits’s hage!
Berit skriver:
Her er et par tidlig høst-bilder. Det ene med fløyelstjæreblomst og bergmynte. Førstnevnte foretrekker vi å kalle lammeøresvinerot, fordi Ingolf (tidligere omtalt grevling, red.anm.) flere ganger har gravd dem opp om våren og spist opp røttene, mens blomstene har ligget friske og fine på bakken morgenen etter…

Kunsten å hvile, demonstrert av en ekspert

Intet kan glede oss på Kuretoppen mer en storslagne hilsner fra Berit’s hage og dens suverene sjef, skipskatten Kittil. Nylig mottok vi henrykt 2 på samme dag!
Første epost lyder slik:
Vår eminente katt Kittil vil gjerne sende en høsthilsen. Som du kan se, må han selv sørge for egen komfort. Denne fine pappesken er et nummer for liten, men heldigvis er den fylt med papir. Tjenerskapet påstår at det er interessante avisutklipp. Dem om det.

Andre epost har følgende opplagte tekst, som viser at selv total avslapning har sine omkostninger:
Kittil skulle gjerne ha vært ute hele døgnet for å passe på området her, men det høljregner. Derfor dette bildet fra en bedre dag, hvor han hadde det svært travelt spesielt med å holde et øye med grevlingen Ingolf, som er nyinnflyttet under plattingen på nærmeste hytte. Ingolf har bare klart å lage huller i en fjerdedel av plenen. verre er det at noen hadde plassert en kartong med Friskies kattemat på bislaget, og straks var halve kartongen samt alt innholdet spist opp. Er vel ikke noe rart at man trenger en hvil iblant.

Berit’s hage i full flor

Jeg vet en deilig have!!!!!

Digitalis: god hjertemedisin også i naturlig tilstand

Som på Kuretoppen vokser Revebjellen i Berit’s hage nydelig akkurat nå. Jeg tror denne planten er bra for hjertet ikke bare når den er ekstrahert til medisinsk bruk – bare å se på den gjør meg glad!

Fotosession med blitz avblåst: Skipskatten Kittil i fullt dagslys

Kuretoppens desiderte favorittkatt Kittil har lenge vist seg lite fotogen idet han har valgt å sove på dagtid og kun operert ute om natten. På et tidspunkt da vårt savn etter konkrete oppdateringer på Kittils aktiviteter ble påtrengende, oppfordret vi sekretå og fotograf Berit om å legge alle lysforholdsmessige hindringer til side og bruke blitz. I møte med denne truselen har Kittil tydeligvis likevel valgt å komme fanklubbens informasjonsbehov i møte ved å bevege seg noe midt på dagen.
Berit skriver: Kittil vil fortelle at han har avtale med fotografen om at blitz er unødvendig – ikke av hensyn til hans nattesøvn men til hans nattsyn. Forleden sa fotografen imidlertid at «Nå blir det enten blitz, eller så må du ut i dagslyset.» Så han jumpet likesågodt elegant ut av favorittboksen i kjøkkenkroken og poserte villig på utsiktsplassen på bislaget.

Vi takker og gratulerer! Kort oppfølgingsspørsmål, til siste bilde: Er Kittil her i årvåken observasjonspositur mellom sprinklene på jakt på mus og stålorm som kunne bevege seg på bakken , eller er han i ferd med å slippe seg ned på solsenga og dorske seg videre i sommervarmen?