Antall besøkende

2625629

Rustet mot mygg

P1050325

En mygg i hånden…

Mygg

Skogsnegler og mygg OVERALT

P1000886P1000885

Seks ekle på en dag

I løpet av en enkelt  hagedag har jeg hatt direkte konfrontasjon med seks av sommerhagens klart mer ekle aktører:

  • stålorm (den ålet seg raskt ned og vekk mens jeg raket mellom steinene på vestsiden)
  • maur (jeg gravde opp et svært sukkermaur-reir under en stein, se nedenfor. I løpet av 20 sekunder var alle borte, inkludert egg. Hvor?)
  • mygg (det er til å bli hysterisk av. Var på Jernia og kjøpte antimyggarmbånd, antimyggspray og 10 myggspiraler)
  • iberia-snegler (fant to på østsiden i hagen igår, og tre i frisk spurt opp hovedinngangen idag. Alle drept med stor innlevelse av meg)
  • flått (fire stykker datt ned som  fra himmelen ved siden av meg på gelenderet på terrassen, og stormet som en armada i alle retninger. Alle drept med enda større innlevelse av meg.)
  • edderkopp i kongekrabbe-størrelse (den lever i kjelleren, var bare ute på grunnmuren til lunsj. Storebroren til tidligere omtalte Rolf).

I kveld holder jeg med pinadø innendørs.

Mygg i hardt vær

Denne myggen oppdaget jeg i desperat leting etter godis ved søppelkassa. (For ordens skyld: det var myggen som var på desperat leting etter godis ved søppelkassa, ikke jeg. Jeg er på slankern og har  forsåvidt også vært på desperat leting etter godis, men det var i kjøleskapet, senere på dagen. Kaldt var det imidlertid begge steder, og ganske parallelle skjebner, m.a.o.) Det er altså januar, det er null grader og det er sterk kuling. Jeg velgte å ikke minne ham på det. Trolig ønsket han å forbli uorientert om tid og sted.

Treffes i nakken om et halvt år tid, Myggleif!