Antall besøkende

2625629

Utekjøkken, lykkeli-ky!

Froskeprinsessa og padden

Unektelig endel forskjell på den menneskeskapte froskeprinsessa og den virkelige frosken!

Under et plommetre!

Gårsdagen gikk med til fininnstilling av de nye torvblokkene som omkranser mitt etterhvert ovvakre skyggebed under plommetreet. Etter arbeidet satte hobbygartneren og hennes tapre medhjelper seg i samme skygge, drakk iste og slappet av helt ned i tærne, som man ser.

 

Plommetrebedet oppgradert med torvblokker rundt kantene

Torvblokker er kule kantmarkeringer, det har jeg sett på bilder mange steder. Men hvor får man tak i slike i Østfold!?!? Jeg har ringt og googlet og jobba på, og de eneste som hadde nok av slike var Foss Hageland i Røyken. Så man må ta en svipptur til Buskerud for å få tak i godsakene. De kommer i blokker på 45x45x20 hm, og skal deles på langs så det blir to av hver blokk. Sages med stikksag og nagles til hverandre og til bakken med lange trepinner. Lette å løfte, overkommelig å sage over og i det heletatt greit materiale å jobbe med. Det mangler endel finish enda, som man kan se, men nå har vi tatt en pause i skyggen formedels et anfall av rålekkert sommervær!

Froskedronning ny i hagen

Plantebenk, hurra!

Lykken er sol, påske og en ny, hjemmesnekret plantebenk!

En benkeplate som kom i hus i forrige uke ble levert i en slags plankekasse for å sikre at den ikke skulle brekke under transport (hvilket den gjorde sist, lei sak, nå glemmer vi det). En ettermiddag med sag, drill og tålmodighet, og min elskede handy-ektemann hadde omskapt plankerukkelet til en rålekker plantebenk. Pangstart på hagepåska på Kuretoppen!

Krukke uten kamuflasjefarge

img_8583

Høstskodd

‘These boots are made for gardening, and that’s just what I’ll do…!’

stovel
Foto: Francisco Ramos

En med bra trykk på strålen

IMG_6481