Antall besøkende

2625629

Bed-prosjekter til neste sommer

Jeg er i ferd med å gi opp denne sommeren. Men neste sommer skal jeg anlegge to nye bed, minst! Her ser man hvor jeg skal begynne – tørt og øde og steinete er det, men her skal bli befolket, det lover jeg!

Ryddet til steinbed

 

På forhånd hadde jeg trodd det skulle være en kjempejobb å flytte kompostjorda lenger mot kanten av tomta og rydde steinmuren for ruft og ugress. Det viste seg å være gjort før frokost. Utrolig morsomt med hagearbeid når man til daglig har et yrke der resultater vises hvert skuddår eller sjeldnere. Så fjernet jeg en kryptimian fra nordsiden av huset, der den sto alt for tett sammen med to andre. Nå er den satt på en klatt jord på en stein i muren, der jeg håper den kan trives. Til slutt transplanterte jeg to steinbedsplanter som har overgått seg selv i et bed på forsiden av huset. Er spent på å se om de kan gjenoppta den ivrige veksten henimot verdensherredømme på et sted der de hører hjemme, nemlig i steinbedet mot øst.

 

Steinbed under planlegging

Det står en flott liten steinmur i framkant av tomta vår. Det er veldig tørt på stedet, og store greiner fra flere furutrær dekker for regnet. I et par år har vi brukt bakken under til å hive planteavfall og jord. Tanken min nå er å å rydde planteavfallet litt mer mot kanten av tomta og lage en bedre og mer samlet komposthaug. Så vil jeg jobbe opp et enda tydeligere steinbed på og omkring muren. Hvis dette blir fint, setter jeg en benk der neste sommer. Alle kommentarer, råd eller ideer til steinbedopparbeidelse velkommen!