Antall besøkende

2625629

Selvsådde petunia bidrar til gartnergleden

IMG_6210 IMG_6211

Petunia-sommer

P1100007P1100006P1100003P1100005P1100002P1100004
IMG_2626[1]

Lekre doble hengepetunia

Jeg kan dessverre ikke påberope meg å ha drevet fram denne utrolig flotte ampelpetuniaen. Den er kjøpt og betalt hos Røed og Orkerød gartneri. All ære til dem, de er bare helt rå på ampelplanter.
P1090720P1090717
P1090718

Kappet petunia skyter skudd

Det er tankevekkende, nesten betenkelig, hvordan noen planter synes å få nytt mot når man behandler dem dårlig. Her forleden gikk jeg steinhardt til verks med saksen på petuniaene mine. Alle skudd ble kappet nesten helt ned, det så dramatisk ut da jeg var ferdig, avkappede blader og stikler fløt, det sto bare stumpene igjen, og jeg fryktet det verste. Fem dager senere var det likevel kommet tette, fine små skudd rett ved siden av alle sårkanter. Det er nesten så man ikke fortjener å være så heldig, så brutal som man av og til er som hobbygartner.
petunia1

Petunia Gloriosa Mix

På frøpakken het det ‘Petunia Gloriosa Mix’. Mix & mix… Det er aller flest av de tofargede røde/hvite. Jeg liker ærlig talt de med blålilla skjær bedre. Neste år holder jeg meg til ‘Double Cascade Mix’, de har etter min erfaring finere farger. Men spireevnen på Gloriosa-frøene var det ikke noe å utsette på, det er definitivt flest av dem som har klart seg i vår.

054053

Petuniaens øye

Petunia

Knopp er topp

Knopper og skudd på hhv på georginer, petunia, sargenteple og tulipan.  Tapre planter!
georgpetuniasargentepletulip

Ompottingsdag i drivhuset

Petunia, salvie og nicotinia, samt Krepsemors blodbeger, er vel de spirene jeg har hatt mest hell med så langt i år. De du ser på bildene her ble forskriftsmessig ompottet idag, og samtidig fikk de seg en velfortjent dose med frisk luft og ekte dagslys. Det var nok en lettelse. Det er åpenbart på alle spirene mine at de begynner å bli lei av tilværelsen i spireboden. Den siste kosmos døde idag, og en rekke av zinniaene er igjen ut til å gi opp livslysten der inne. Men disse er så sensitive at jeg ikke for mitt bare liv tør frakte dem noe sted. De får stå til de har bestemt seg for om de vil gå for en sommer eller ikke.
plantebordompottet2ompottet1fdrivhus

Toppknepet petunia tåler forhåpentligvis det

018017

Ompottet petunia stortrives med det

Mitt inntrykk er at ingen spirer trives særlig godt i såjord over tid. De blir fort bleke, anemiske og mistrøstige. Tiltross for at det fortsatt var god plass i den lille potten denne petuniaen ble sådd i, ompottet jeg den igår til blomsterjord ispedd jordforbedrende perlitt. I løpet ett døgn hadde planten vokst til ca dobbel størrelse. Snakker om rask respons!
petunia