Antall besøkende

2625629

Nesler til gjødselvann

Brennesle er det ingen manko på her på Kuretoppen. Tidligere hadde jeg tenkt – som hevn mot den irriterende ugressveksten – å bruke den til neslesuppe. Men så var vi på foredrag med Roseexperten, og han nevnte noe jeg også hadde hørt før, nemlig at nesler som har ligget i vann en ukes tid er glimrende gjødselvann for planter. Man skal bare la dem ligge til naboen klager over vond lukt, da er den ferdig til bruk. Så i dag har jeg vært rundt på hele eiendommen og funnet nesler, og her ser du dem i begynnelsen av fermenteringsprosessen. Heldigvis for bloggens lesere kan man ikke levere blogger med autentiske lukter til bildene enda, så da blir det bare naboen som etterhvert vurdere når heksebrygget er ferdig.

Ugresset har spirerekorden

En grundig runde i hagen nettopp har ihvertfall avklart en ting: ugresset gror bra!
Her er det brenneslen som ivrig omkranser ripsbusken på østsiden. Det den ikke vet, er at jeg går og bare venter på at bladene skal bli akkurat så store at jeg kan lage neslesuppe av hele greia. Det blir overraskende, tenker jeg!

Ny kategori sprenger seg på: Ugress

Når man ser denne bloggen kan det virke som om jeg har relativt god oversikt over det som gror her. Det gjelder kun til en viss grad og alltid på kort sikt. Det foregår hele tiden her på Kuretoppen en innett kamp mellom kultur og natur, mellom orden og kaos. Jeg begynner å forstå at ugress trolig alltid vil være en del av floraen her oppe. Da er det kanskje rett og rimelig å innlemme også disse i hagebloggen. Her kommer derfor yndlingsmotstanderne mine, inn fra venstre i flokk & følge: Løvetann, kveke, skvalderkål, brennesle, alskens småtrær, en strantete småblomstrende sak som klenger seg innpå både i og utenfor bedene, og enda mer skvalderkål. Mine damer og herrer: vi gir dem en kraftig applaus!!!