Antall besøkende

2625629

Finvær i Hagen i Hemne

Fotos:Karin Alstad
026039012052

Fra Hagen i Hemne: Hvitveis i knall vase

Fra Hagen i Hemne har vi mottatt dette bildet av årets første hvitveis, iført en knallfarget vase sørfra. Røranes vakkert! Jeg kan legge til at vi på Kuretoppen er kraftig misunnelige på Hagen i Hemne dette året – her er det eneste hvite fortsatt snøflekker som ligger på utsette stader.
kvitveis

Er det noe håp for disse barlindbuskene i Hemne?

Yndlingsonkel og ditto tante i Hemne satte i vår disse barlindbuskene ned i rabatten på framsiden av huset. Dengang skal plantene ha sett på alle måter optimistiske og framgangsrike ut. På disse to bildene synes ståa senere å ha tatt en uheldig retning, for å si det mildt. Spørsmålet nå er: er buskene allerede gått over i de evige barlind-marker, eller fins det ennu strimer av håb? I verste fall kan man jo trøste seg med at utsikten forøvrig der i hagen er aldeles lækker, jfr bilde 3. Men tilbake til barlindene: Alle tips om hva man skal tenke eller gjøre i denne situasjonen mottas med takk!

Hagen i Hemne ved selvsyn

I helga var vi på besøk i Hagen i Hemne, med knallvær og flotte farger både i det nyoppbygde drivhuset og i resten av hagen. Bærre lækkert!

Hagen i Hemne September 2012

Fortsatt velopplagte blomkarser i Hemne

Jeg har flere blomkarser her på Kuretoppen som ikke vil seg mer. Det gremmer meg, for det er ikke mye som er så nitrist som en blomkarse på hell. Det måtte være en gåen Lobelia. Eller en årgammel permanent, kanskje.

Vel. Fra Hagen i Hemne strøymet det idag inn ufravikelig dokumentasjon på at andre er i stand til å opprettholde kjempeblomstring hos blomkarse. Onkel ‘Blomster-pinn’ skriver, :
Leste et sted på heimesida til Kuretoppen at blomkarsen kurer aldri så lite. Sender derfor et par skrytebilder av hvordan det skal se ut når den ikke kurer.

Jeg takker for nydelige bilder, og tar gjerne imot eksperttips om HVORDAN MAN FÅR DETTE TIL!

[portfolio_slideshow id=7476 autoplay=true navpos=disabled pagerpos=disabled]

Hagen i Hemne: trangt om plassen i gadd-furua

Min  yndingsonkel, for tiden alias ‘Blomster-pinn’ i Hagen i Hemne’ skiver meget fornuftig:

Et bilde av den populære gadd-furua som nå samler fugleene før avgang til syden: «Fuglene flyver i flok når de blir mange nok»

Noen vil muligens stusse litt ved uttrykket ‘gadd-furu’. Jeg vet ikke om jeg på stående fot kan komme med en god bokmålsoversettelse, men jeg kan si så mye som at jeg selv jeg ved flere anledninger i min oppvekst i Trøndelag har støtt på ordet ‘gadd’ i sammenheng med ordet ‘sur’ , altså ‘gadd-sur’.  Vanligvis har det vært da blitt slengt ut i affekt av nærtstående slektninger (les: bror)  som karakteristikk av undertegnede. Heller ikke da forsto jeg meningen med ordet.

Men fuglene ser fornøyde ut. Kanskje det har å gjøre med at de skal på sydenreise? Det kan jeg forstå!

 

 

Intensiv hageaktivitet i Hemne

Nytt, flott selvkonstruert drivhus i Hagen i Hemne

En av vinterstormene i fjor tok knekken på det nye drivhuset i Hagen i Hemne. Der lar man seg imidlertid ikke hefte av denslags detaljer. Man registrerer tapet og konstruerer omtrent umiddelbart et nytt, bedre og selvlaget. Her er bilder av det nye drivhuset. Kuretoppen er IMPONERT!!!! I tillegg har man i Hemnehagen skaffet seg rhododendron som tåler en støyt. Dette ser direkte  BRA ut!  Gratulerer!

Tilstandsrapport fra Hagen i Hemne: SNØ i metervis

Jeg tillot meg i en tidligere post her på bloggen idag å klage over at det var litt polart utendørs selv om vårsola er oppe. Jeg trekker tilbake alle mine verop. Se bildet jeg fikk fra slekta, som viser Hagen i Hemne akkurat nå:

Drivhuset i Hemne etter Dagmars herjinger

Vi sier bare en ting: huff & huff!