Antall besøkende

2625629

Dessverre bare falsk kantarell

En stakket stund trodde jeg at vi var så heldige at det var kommet kantarell midt i stien utenfor huset. Denne er nok bare falsk kantarell, men artig var det så lenge det varte!

Sopp prøver seg som bunndekker

Det vokser en heksering med lys sopp i plenen på østsiden av Kuretoppen. Noen har tidligere ment at dette er champignon. Det syns jeg er spektakulært, men har enda ikke turt prøve meg på å spise den. Dermed framstår den som ugress, uansett potensiell spiselighet. Her forleden oppdaget jeg et par kjempedigre eksemplarer av arten i frisk vekst under dekke av bladene til en hosta og noen lammeører. De var så store at man fikk en følelse av at de har navn og personnummer. Opp og bort, gutter, her hører dere ikke hjemme!
IMG_6815

Sopp som paddehatter i plenen

Now you don’t see them, now you do! I løpet av en natt var det grodd opp en drøss med digre sopper i plenen utenfor drivhuset. Jeg skrur dem opp med løvetannfjerneren og heller dem så langt unna jeg bare kan. Ugress har jaggu mange former.
155

Champignon eller fluesopp?

Disse soppene har grodd opp under fuglenes foringsautomat. De står til knes i solsikkefrø-skolmer og stortrives. De har til og med isopor rundt rota. Ta det med ro, kjære blogglesere: disse kommer vi ikke til steke til middag. Jeg kategoriserer dem hardhendt som ugress. Åkke som.