Antall besøkende

2625629

Kittil og ljåen: shortstory med lykkelig slutt

Hurra, her kommer litt Kittilnytt!
Sekretæren Berit skriver: Kittil satt i går med stivt blikk og så på at noen med ljå beveget seg farlig nær yndlingssåta. Han beveget seg deretter resolutt til et annet sted med god ryggdekning.
Deretter bevilget han seg et selvtilfreds gjesp.

… og vi andre puster lettet ut. Det startet skummelt, men gikk bra til slutt!!
IMG_7368IMG_7372IMG_7371

Kittil-nytt med påskehilsen

Hurra! En ny skrivelse fra Berit’s hage, underavdeling Kittil-nytt:

Berit skriver:
Dette skulle helst ha vært Motion Picture. For hvorfor er det katten og ikke boken som ligger på bordet? Ifølge Don Kittil brukte han dytte-musklene på en lur måte.
Nå er det lenge siden han har kommet med klage på tjenerskapet, men han syns det fins viktigere ting å bruke tiden på. For eksempel å fintenke litt på fiske-innkjøpslisten. Det fins alltid forbedringspotensiale. Det er ikke det at han ikke liker nykokt lyr, eller fersk sei. Snarere tvert imot!
Men det er det at nå er det lenge siden han har fått fersk brosme.

(han mumler visst noe om at det hadde blitt bedre plass til ham selv på bildet om det hadde blitt beskjært litt øverst og til venstre, men overtidsarbeid er ikke populært nå i påsken, fotfolket tar kvelden)

Med gode ønsker for det som gjenstår av påsken!

Kuretoppen takker og hoier fornøyd det samme tilbake! I tillegg støtter vi Kittil fullt ut når det gjelder brosme-innslaget i vårmenyen. Vi forstår tjenerskapets behov for avslapning i påskehelgen, men nå får det holde. Fersk brosme til Don Kittil av Berit’s hage NÅ!
kittil

Skipskatten Kittil: en stilstudie

Fra Berit’s hage har vi mottatt en trivelig nyttårshilsen, sammen med en stilstudie av skipskatten Kittil. Vi kan av dette fotografi konstatere at Don Kittil også ved inngangen til 2013 opprettholder posisjonen som den ubestridte sjef av Berit’s hage. Ingen over, ingen ved siden.
kittil jan2013

Kunsten å hvile, demonstrert av en ekspert

Intet kan glede oss på Kuretoppen mer en storslagne hilsner fra Berit’s hage og dens suverene sjef, skipskatten Kittil. Nylig mottok vi henrykt 2 på samme dag!
Første epost lyder slik:
Vår eminente katt Kittil vil gjerne sende en høsthilsen. Som du kan se, må han selv sørge for egen komfort. Denne fine pappesken er et nummer for liten, men heldigvis er den fylt med papir. Tjenerskapet påstår at det er interessante avisutklipp. Dem om det.

Andre epost har følgende opplagte tekst, som viser at selv total avslapning har sine omkostninger:
Kittil skulle gjerne ha vært ute hele døgnet for å passe på området her, men det høljregner. Derfor dette bildet fra en bedre dag, hvor han hadde det svært travelt spesielt med å holde et øye med grevlingen Ingolf, som er nyinnflyttet under plattingen på nærmeste hytte. Ingolf har bare klart å lage huller i en fjerdedel av plenen. verre er det at noen hadde plassert en kartong med Friskies kattemat på bislaget, og straks var halve kartongen samt alt innholdet spist opp. Er vel ikke noe rart at man trenger en hvil iblant.

Fotosession med blitz avblåst: Skipskatten Kittil i fullt dagslys

Kuretoppens desiderte favorittkatt Kittil har lenge vist seg lite fotogen idet han har valgt å sove på dagtid og kun operert ute om natten. På et tidspunkt da vårt savn etter konkrete oppdateringer på Kittils aktiviteter ble påtrengende, oppfordret vi sekretå og fotograf Berit om å legge alle lysforholdsmessige hindringer til side og bruke blitz. I møte med denne truselen har Kittil tydeligvis likevel valgt å komme fanklubbens informasjonsbehov i møte ved å bevege seg noe midt på dagen.
Berit skriver: Kittil vil fortelle at han har avtale med fotografen om at blitz er unødvendig – ikke av hensyn til hans nattesøvn men til hans nattsyn. Forleden sa fotografen imidlertid at «Nå blir det enten blitz, eller så må du ut i dagslyset.» Så han jumpet likesågodt elegant ut av favorittboksen i kjøkkenkroken og poserte villig på utsiktsplassen på bislaget.

Vi takker og gratulerer! Kort oppfølgingsspørsmål, til siste bilde: Er Kittil her i årvåken observasjonspositur mellom sprinklene på jakt på mus og stålorm som kunne bevege seg på bakken , eller er han i ferd med å slippe seg ned på solsenga og dorske seg videre i sommervarmen?

Skipskatten Kittil finpusser jakttriksene

Fra Berit’s hage har jeg mottatt et par gode stilstudier av skipskatten Kittil idet han pusler med perfeksjonering av sine hemmelige triks for vellykket meisejakt. Jeg betrakter dette som et strategisk grep fra Kittils side for å gjenopprette jaktryktet til befolkningen i Berit’s hage etter publiseringen av bildet av nabokatten Tjorvens pinlige og naturligvis mislykkede kaving i bjørka med meisebollene her forleden. I så måte fungere dette glimrende. Vi her på Kuretoppen er mektig imponert!
Berit skriver:
Nå som snøen smelter, ser vi ofte Kittil i denne jaktposituren, knaskende på snacksy insekter.
Han leser visst våre tanker om at det fins flere dyr under enn over jorden. «Klart jeg vet det,» mumler han så høyt at vi hører det. «I motsetning til visse andre…» Han mumler videre, mens han gnir seg i barten: «Og ikke nok med det. Jeg vet at det er mange små fugler som vet det også.»
Noe mer har han ikke å si om den saken. Heldigvis.


Hilsen fra Kittil & Tjorven i Berit’s Hage

Favorittkatten Kittil har igjen beæret Hagen på Kuretoppen med et kommunike og medfølgende passfoto. Denne gangen har den klengete og barnslige Tjorven presset seg med på bildet, til og med i fremste rekke. Slik jeg oppfatter det, virker det som om de begge er tatt litt på fersken av fotografen. Er det kanskje fars godstol de har sneket seg opp i? Uansett, her kommer hilsenen:
Kittil hilser tilbake at han er full av beundring for alle tiltak og framstøt med moskuskattostfrøene som jeg og du blir enige om. Selv skjønner han seg ikke så mye på frø – men han syns at planten har fine blomster og lukter interessant. Han tror nok han skjønner seg mer på lukter enn oss, for ingen av de menneskene som har vært her i hagen og prøvd, har noen gang kjent denne lukten.

Favorittkattens favoritter

Våkne blogglesere har naturligvis forlengst registrert at skipskatten Kittil, som regjerer med suveren haleføring i Berit’s hage, er vår favorittkatt. Kittil har på sin side sine egne favoritter , i prioritert rekkefølge: Brosme & Buddy. Her presenteres de med håndfast assistanse fra tjenerskapet v/sjefssløyer Harald og oppklarende bildeforklaringstekst v/sekretå Berit:

‘Kittil har uansett fått mye fersk brosme, samt både sei og lyr i jula.  Her i karakteristisk positur, han skjønner godt at det ligger en svær sei på benken, og han greier bare såvidt å la være å hoppe opp dit. Hans egen kommentar til bildet er forresten at han vil si som sin store helt Buddy, at mennesker tror de er store bare fordi de er høye. Men man behøver ikke å være høy for å være stor, og man er ikke nødvendigvis stor fordi man er høy!

Han vil at jeg skal sende deg bilde av Buddy – skal se om jeg får det til.’


Rapport fra vinduskarmen i Berit’s hage

Staskatten Kittil, sjefen av Berit’s hage, skal ifølge ryktet ha fått seg tildelt et nytt kattehus, noe som han fornuftig nok forholder seg med konservativ reservasjon til. I en nylig email avsanner han imiderltid ideen at noe av skepsisen kommer av at huset har blonder, som jeg opprinnelig trodde. Det er PLYSJ! Dermed stiller saken seg naturligvis helt annerledes.  Via sin sekretå skriver han spesifikt:

Kittil hilser og sier at han liker at du sier sånne fine ting om ham – og han vil fortelle at det tross alt ikke er blonder på kattehuset, plysj er såkalt langhåret fløyel…  i det siste har vi sett ham ligge der inne to ganger. Riktignok bare en kort stund, men vi ser det an litt før vi evt fjerner det.
Han har mange favorittplasser, det siste er en liten kurv som vi ikke ante at han ville få plass oppi (se bilde).

Vi her på Kuretoppen stiller oss fullstendig bak Kittil i denne saken: Blonde er femi, plysj er for Kongelige.  Vi foreslår at tjenerskapet setter kronen på verket ved å flytte plysjhuset opp i vinduskarmen. Det er jo der Kittil er.  I varmen fra vintersola. Og i avklart distanse fra husets øvrige trivielle aktiviteter.

Frø fra Don Kittil og Berit’s hage!

For et par uker siden kom det en fantastisk flott gave i posten fra Berit’s hage med spesiell hilsen fra sjøulk-katten Kittil. FRØ! MASSE FRØ!! Tusen hjertelig takk!!!!  Her skal det bli blomsterflor neste sommer! En særlig hilsen til Kittil som utviksomt selv ville satt større  pris på å få en pakke med nypartert spurv eller fersk brosme, men som her demonstrerer en uvanlig evne til å leve seg inn i en hobbygartners gleder og lyster. All ære! Tusen takk, Berit, dette var kjempe-stas!!!!