|
Paco vandret omkring i hagen i ettermiddag og bekjempet gjenliggende isflak med spett og spade. På nordsiden av huset lå det en mini-isbre og gnog gjenstridig. Et par bestemte hakk med spettet løsnet opp vintergrepet på issvullene og avdekket denne bittelille barskingen. ‘Hæpp, hæpp!’ hilste bergknappen blidt til sine kolleger påskeliljene og ranunklene, som på sin side henger med hodet og gremmer seg over nattefrosten for tiden. ‘Hva er det dere klager over? En liten istid eller to, det tar vi på strak arm!’

Jeg mener bestemt at jeg har identifisert denne planten for lenge siden. Den er overalt på berg og i bed her på Kuretoppen, i skarp konkurranse med filtarven, og sprer seg overvillig. Klarer bare ikke komme på hva den heter, og finner den ikke i arkivet mitt. Her vedder jeg på at alle dere som leser dette kan hjelpe?!
Siste: Fra Berit lyder diagnosen: Gullbergknapp!
Latinsk navn: Sedum kamtschaticum
Lenke til mer om planten: http://en.wikipedia.org/wiki/Sedum
Foto: Francisco Ramos

|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|