Antall besøkende

2625629

Tidlige høst-tegn i hagen

Det er så jeg nesten ikke orker å si det, men flere av de klare høstblomstrende plantene er kommet i blomst den siste uka. Søyleblomst, blant annet, det er en sikker august-plante her hos oss. Og tomatene begynner å bli spiselige etter lang tid i rusegropa. Og så gresshoppene, da, som hittil bare har rufset smålåtent nedi staudehopen. Nå kommer de til overflata, ganske store og foreløpig grønne. Etterhvert blir de gråbrune og Jurassic-park-aktige. Vi vet hvor det bærer, men liker det ei!
image

image

image

image

image

image

image

Kul søyleblomst

søyleblomst3 søyleblomst2 søyleblomst1

Visne, men vakre

Erteblomst erter søyleblomst

Idet søyleblomsten er i ferd med å legge inn årene finner erteblomsten ut at søyleblomsten kan anvendes som klatrestativ. Uærbødig behandling av den eldre garde, spør du meg.

Søyleblomsten oppdatert

UFO-ståa

Mange har lurt mye på hvorfor det ikke kommer noe nytt om utviklingen i UFO-leiren her på Kuretoppen. Grunnen er enkel: Selv om jeg følger med med det skarpeste blikk, skjer det utrolig lite fra dag til dag der. Mamma holder fast på at grunnen er at dette er en typisk høstplante,og at vi således skal nyte sommeren og være glad til så lenge akkurat denne ikke blomstrer. Men her er’n ihvertfall, pr akkurat nå:
Siste: diagnosen er nå endelig satt på denne planten. Det er en søyleblomst. Hjertelig takk til mamma for å peike oss på rett kategori!
Latinsk navn:liatris
Lnke til mer om planten:http://en.wikipedia.org/wiki/Liatris

UFO holder inne

Jeg følger med omtrent fra minutt til minutt. Hva skjuler seg bak knoppene på denne UFO’en? Foreløpig ser det ut til å stå helt stille, null utvikling. Bortsett, kanskje, fra at alle toppene har begynt å bikke litt over, de er blitt lange og litt tunge etterhvert.

Her er en nær-studie av en plantetopp, mens vi venter.

Ståa i UFO-leiren

To UFO’er er nå i ferd med å tre fram i lyset. Det skjer sakte, sakte, så enda kan man vel egentlig ikke si at de er gjenkjennelige utenom all tvil.

Her er de pr nå, på utallige oppfordringer:

Kranslilje eller akssøyleblomst?

Etter en grundig inspeksjon av hagens mest berømte UFO kom mamma opp med et alternativt forslag til Berit’s Hvit kranslilje, nemlig:

Akssøyleblomst! Her er lenke til info om denne: http://www.nrk.no/planteguiden/?action=Plant&plantId=2775

Bare tiden vil vise hva som er rett.

No vert det verkelig spanande!

Semi-UFO snart ut av skapet

Er dette en Hvit kranslilje, slik Berit har gjettet på? Eller skjuler det seg helt andre identiteter i denne underlige planten? Snart er det klart!