|
Helt uten å la seg skjemme av navnet er det høstormedruen som briljerer under plommetreet nå.
Jeg er innstilt på å lære av mine bommerter, og denne gangen er jeg fast bestemt på å unngå å overgjødsle høstormedruen jeg kjøpte på Dyhre her forleden. Klaseormedruen som sto der inntil i fjor hadde flott farge, spennende bladverk og søte skjærrosa blomster i høsthellinga. Men det var inntil jeg tenkte at for mye næring kan vel planter ikke få. Der tok jeg feil!
‘Godt det er noen som er i form og blomstrer og trives!’ Sa gartneren med jetlag mens hun bannet, gjespet og hyttet neven mot plaskregnet.
Idag fikk jeg tre overskytende planter fra Astri’s hage. Hun husker ikke navn eller nummer på disse. De er mørk-burgundre, veldig lekre sammen med lammeøre og hosta. Så jeg plantet dem sammen med disse, under plommetreet. De lukter litt rart. All hjelp med identifisering er kjærkomment.
Siste: mamma har identifisert denne planten. Det er en Høstormedrue.
Latinsk navn: Cimicifuga ramosa «Atropurpurea»
Lenke til mer om denne plantearten: http://en.wikipedia.org/wiki/Cimicifuga
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|