Antall besøkende

2625629

Solnsu: vi klarte det i år også

Vår årvisse kraftansgtrengelse for å sikre at sola snur, konkret utført ved at en trofast gruppe venner vandrer ut i skogen midnattstid, brenner bål, inntar varierende kvanta akevitt, holder dype taler og synger velvalgte sanger, er igjen gjennomført med stil.

Dermed kan alle hageglade puste lettet ut og rolig forvente at det blir sommer og hagesesong i 2018 også.

Vi fiksa biffen i år igjen.
Værsågod, og ingen årsak!

Vel overstått solsnu i Ekholtskogen

Uten å lage noe særlig oppsuss er vi en liten gjeng med iherdige og selvoppofrende mennesker som hvert år, på fellesskapets vegne, på natta mellom den 21. og 22. desember vandrer ut i skogen, tenner et digert bål og synger og danser og heier på sola slik at den skal få nok krefter til å snu seg rundt og atter styre i riktig retning mot vår og sommer. Her er bålet idet vi har avsluttet med sonor allsang på ‘Deilig er jorden’ og skal til å pakke sammen. Etterpå tråkket vi slitne men fornøyde hjem, alle ikledd store mengder varme klær (vinteren biter alltid fra seg og gjør alt i dens makt for å ta fra oss motet og skremme oss inn i peisvarmen. I år var det plutselig minus 6 grader og snø akkurat denne natta, før og etter var det varmegrader). Mission accomplished: Det var et øyeblikk midt på det verste at vi var i tvil, men vi tror vi klarte det iår også!

Solsnu – vi klarte det i år også

Hver natt den 21 desember har vi i mange år gått ut i skogen sammen med gode venner, tent bål, sunget og på alle vis forsøkt å bistå sola i den store oppgaven det er å snu til det bedre.

I går var vi ute igjen. Månen skinte fra skyfri nattehimmel og laget skygger i snøen, temperaturen var minus 15 grader men bålet varmet godt. Ved  midnatt vendte vi hjem, småfrosne men fornøyde med mission completed. Det var et punkt underveis i prosessen hvor vi var i tvil om det ville gå. Men det ordnet seg. Herfra går det mot sommer. Seiern er vår!