Antall besøkende

2625629

Rådyr-herjede ranunkler

HULK! sier jeg bare…  Se hva rådyret har gjort med de nyydelige ranunklene mine! Seeee på bildet underst, hvor vakre de var, og seeee på bildet hvilke hemningsløs ramponeringrådyrene har begått i nattens mulm! Ord blir fattige!
P1040737

P1040596

Ranunkler i drivhuset

ranunkler1

Bikkjekalde netter slår ut vårplantene

Minus fem i natt, igjen! Selv blant påskeliljene i drivhuset brer oppgittheten om seg. Nå MÅ det være slutt på kulda!!!
003008007005

Ranunkler og freesia på prøvetur i drivhuset

Til daglig står disse knollene og gror i et ganske mørkt og kjølig rom. Midt på dagen idag var det så fint i drivhuset at jeg satte dem ut litt. Håper de tålte både lys-og temperaturforandringen. Nå er de vel tilbake innendørs, men nå vet de ihvertfall hva som venter dem om noen uker (eller måneder, hvis 2013-sesongen fortsetter som den har startet).
003001

Spirende løkvekster inne og ute

Mirakuløst, alt som hender på Kuretoppen nå for tiden. Fra mørke krukker i mørke, kjølige rom kommer små blekgrønne spirer opp. Hvordan aner de at det er vår, plutselig? Det samme skjer ute, men der er det enda merkeligere. Der ligger nemlig telen fortsatt halvmetertykk, det er seks kuldegrader om nettene, bedene ser døde og sølete ut. Likevel, midt i kaoset oppdaget jeg alle disse flotte spirene av narcisser, tulipan og krokus. Deilige dager for en ivrig hobbygartner der hun tasse omkring som en grevling og sniffer i jord og dødt løv, væradekvat kledd i vinterstøvler og varmedress fra Coop.
006005003030027023022015012014

Kuldetøffinger: Narcisser, ranunkler og stemorsblomst

Jeg har blakket meg fullstendig på Plantasjen idag. Saken er den at det synes å ha skjedd en slags ‘fresh start’ hos vår lokale Plantasjen-utsalg. Tidligere har de vært så elendig i både service og plantebehandling at jeg vurderte å melde dem til Plantevern-og kundebeskyttelsen. Men idag må jeg si at det var fristende over evne å vandre omkring der inne. Det er selvfølgelig også et moment at jeg er fullstendig utsultet på planter og at ingen andre hagesentere i området har åpnet enda (jeg har purret favoritte Dyhre Gartneri flere ganger allerede, men de hører ikke på meg). Uansett, jeg øyner nok en kostbar men glederik hagesesong.
stemorranunkler1narciss4ranunklernarciss3narciss1

Ålreite ranunkler

Jeg liker ranunkler! Selv om de ikke er hjemmeavlet så er så flotte i fargene og så robuste i all sin ferd. Den eneste ulempen er at også rådyrene liker dem. Så utenfor terrassen er det ikke snakk om å plante noen ranunkler iår. Som man forstår ut fra ovenstående: Strategien mhp rådyrplagen i sommer er å rett og slett ta motet fra dem. Det skal gjøres ved å nekte rådyrmafiaen tilgang til alt som rådyrmat er.
ranunklerranunkler2

Knoller lagt i vann for planting i potte i morgen

013014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ranunkler Ranunclulus mars
Franske anemoner Anemone coronaria mars
Liljer Lilium Asiatiska mars
Freesia Freesia x hybrida mars
Gladioler Gladiolus x hortulanus mars

 

 

 

 

Helgas blomsterbukett er ranunkler i varme farger

ranunkler

Spirer fra georginer og ranunkel

Det er noe eget når det dukker spirer opp fra mørkeste jorda der man full av tvil på prosjektet har lagt ned en diger knoll av georgine eller en underlig tørket kronbladgreie som er tilfellet med ranunkel. Mirakler skjer daglig i drivhuset om våren.