Antall besøkende

2625629

En svale gjør ingen sommer

      En klase er det på vinranken min, akkurat som i fjor. Kun en blomst har det kommet på kaprifolen. Og EN sommerdag helt uten regn har jeg telt så langt i år. Det blir lite vin, blomsterflor og sommerfølelse av sånt. Godt vi har Polet, Dyhre Gartneri og planer om utenlandstur til høsten. Til gjengjeld har jeg horder med myggstikk, som jeg klør på så godt jeg kan.

003004
001

Misfornøyd krukkekaprifol flyttet på friland

Grunnet elendig blomstring og enda verre bladverk på kaprifolen som sto i krukke på skyggesiden av drivhuset, valgte jeg idag å plante den ut på østsiden av huset. Det er midt i rådyrtraseen, så jeg er rimelig sikker på at den blir jafset på, men det er tross alt bedre enn at planten forgår av mangel på jordsmonn og lys. Så får vi se om humøret stiger. Jeg frykter det er rådyrene som blir aller mest oppkvikket av denne endringen.

Rådyrspist kaprifol

Ett døgn tok det rådyrene å oppdage at jeg hadde flyttet karpifolen fra terrassen og over til vestbedet. Skumlegging eller ikke, her blir det Lanosåpe i store mengder!

Kaprifolen i knopp

Lurt klatrestativ for kaprifol (tror jeg)

Dette arrangementet pøsnek jeg ut i morges, før frokost. Ikke verst, spør du meg. Snorene er festet i en vannrett list som er vippet over på den andre siden av drivhustaket. Denne listen er igjen tjoret til en stein som holder den på plass.

Kaprifol har nådd kanten på drivhustaket

Vi gratulerer!

Nok en kaprifol

Denne sorten, også kjøpt idag på Dyhre gartneri, skal få gul-oransje blomster.

Rådyrskremmende spøkelser

Rådyrene hadde i natt vært og knasket i seg knopper på flere av klematisene mine. Dermed var det bare en ting å gjøre: dekke til alle klematis og min nyanskaffede kaprifol. Håpet er at rådyrene ikke bare skal bli skuffet, men også redde og holde seg unna. Håpet er lysegrønt.

To nye klatrere omkranser drivhuset: klematis og kaprifol

Nok en gang klarte jeg ikke å la være å stikke innom Dyhre gartneri på hjemtur idag. Opprinnelig var planen bare å finne en klatreplante jeg kunne ha inni drivhuset i sommer for å kompensere for den manglende klarteaktiviteten som jeg forventer hos vinranken min i sommer etter at frosten beit den i fletta for et par uker siden. Rådet fra det dyktige og hyggelige personalet på Dyhre, og fra mamma som jeg hadde på øret samtidig, var klart at det er vanskelig å finne en plante som trives med å klarte inni et drivhus når varmen stiger til opp mot 40 grader i solsteiken. Ergerlig, det hadde vært trivelig med noe som klartet og blomstret litt inni drivhuset. Men OK, det jeg endte opp med var ihvertfall to planter som kan klatre UTENPÅ drivhuset. Det ene (bildet til høyre) er en klematis av typen ‘Multi Blue’. Det andre (bildet til venstre) er en kaprifol av typen ‘Lonicera heck. Goldflame’. Ikke så dumt det heller, kanskje?