Antall besøkende

2625629

Prøver meg på overvintring av sjokoladekosmos

Sjokoladekosmos (pyntekorg) er en av favorittene mine i staudebedet. De har knollrot, og jeg vet det skal være mulig å overvintre dem. Selv har jeg enda ikke klart å få det til, knollene har det hele tiden med å skrumpe inn og bli usynlige i løpet av vinteren, men nå leste jeg på nettet at det kanskje går bedre hvis man legger dem til å sove med jorda på. Prøver det, går det galt igjen er det jo nye å få kjøpt hos de proffe plantefolka til våren.
img_8602

Chocolate cosmos på plass i sørbedene

Hvert år må jeg bare kjøpe noen chocolate cosmos til sørbedene mine. Nydelig sammen med forglemmegei og lavendel, for eksempel. Fem planter ble det idag. Velkommen, skjønne mørkhårede!
P1090722

Favoritten Chocolate Cosmos på plass

Jeg elsker sjokolade! Ikke rart jeg har sansen for denne sjokoladefargede planten her, som i tillegg til lækkert navn og farge også tar seg noe aldeles supert ut i bedet sammen med andre fargeklatter. Som her, en annen med et navn som kan få en til å sukke lengselsfullt: forglemmegei. Jeg har ikke introdusert sjokoladekosmos for vortemelkplanten enda – det er liksom litt for mye kollisjon rent navnemessig. Men fargesammensetningen er egentlig spennende, så her blir det kanskje nye kombinasjoner og bekjentskaper etter hvert.
chocolate cosmos

Chocolate Cosmos-knoller forsøkt vekket til live

Chocolate Cosmos er en av favorittplantene mine. Både navnet (namnam)og utseendet er lækkert. Jeg skjønte etterhvert at det skal være mulig å ta opp rotknollene etter sommeren og overvintre dem for utplanting på nytt etter frosten. De var ikke akkurat nor særlig freshe da jeg fant fram knollene her i helga. Mer lignende bortglemte rosiner, vil jeg si. Men jeg holdt motet oppe,m la dem i vann en halvtimes tid, plantet dem i god jord og satte dem i solveggen inne i drivhuset. Vet ikke om det blir for kaldt og at de bare råtner, men det hadde vært kjempegøy om dette funket. Vi vår se!
chocolate cosmos

Tester overvintring av knoller fra Chocolate Cosmos

Jeg kjøpte tre planter av Chocolate Cosmos i vår. De har blomstret aldeles nydelig hele sommeren. Super plante!! Forsøket på å sette kjøpte knoller fra samme type fungerte ikke i vår, men nå prøver jeg meg på overvintring av disse tre. Funker ikke dette helelr er det ihvertfall helt sikkert at det blir flere på handlelista mi for sesongen 2014.
014

Favorittstaude kjøpt idag: Chocolate cosmos

chocolate_cosmos

Chocolate cosmos på hell

Fotogen humle på Chocolate Cosmos

Ja.Bille fra Skyggebalkongen har rett; humler er utrolig fotogene. Ikke minst nå som de er fullstendig rusa på nektar og knapt gidder å protestere selv om man går helt opp i hekkbølgen på dem med linse og blitz. Her er en som har slått seg ned for godt i en Chocolate Cosmos. Jeg skjønner den godt, for både lukt og utseende på den planten er helt til å dåne av.

Sjoko-et-eller-annet

Jeg merket meg denne planten på Dyhre gartneri, ikke fordi den var vakker da jeg kjøpte den, for den hadde ikke blomst enda, men fordi den het noe med Chocolate… Det var nok til å få meg på kroken, jeg elsker sjokolade. Heldigvis for meg er det også en pen plante etterhvert. Men jeg må finne ut hva den het, det holder ikke med halvveis. Noen som kan hjelpe meg å si hva jeg har kjøpt her?

Oppdatert: Dyhre gartneri kunne naturligvis hjelpe meg med å identifisere denne planten. Det er en staude ved navn Chocolate Cosmos.

Latinsk navn: Cosmos atrosanguineus

NB: den lukter sjokolade, men er IKKE spiselig.

Her er lenke til mer om denne planten: http://whatcom.wsu.edu/ag/homehort/plant/cosmos.htm