Antall besøkende

2625629

Tomater og agurk likevel

Takket være initiativ fra hhv Anne-Lise og Fredrik blir det tomater og agurk i drivhust i sommer. I forfjor ble det for mye tomater på meg, og de var heller ikke gode. Iår har Anne-Lise gitt meg tre sorter tomat som hun har sådd hjemme og gitt meg som planter: Tiarella, Gardener’s Delight og Chocolate Cherry. Og så har Fredrik flyttet inn drivhusagurken han fikk av meg som frø til bursdagen sin. Godt man har venner som tenker fornuftig – det hadde ikke blitt noe skikkelig drivhus uten litt grønnsaker å knaske på til sommeren.

tomat_tiarellatomat_gardeners_delighttomat_chocolate_cherryagurk

Gjenglemt sylteagurk illuderer squash

Selve  agurkplanten ble kastet i forrige uke, da den ble vurdert til å ha sluttet å produsere annet enn snegler og melduggpotensiale. Idag fant jeg imidlertid denne digre, squashlignende agurken på gulvet i drivhuset mellom alle tomatene. Den var blitt oversett  i aller siste innhøstingsrunde. Underlig, størrelse og farge tatt i betraktning. Jeg må kanskje vurdere nye briller?

Blandet resultat

Ikke alt man gjør i en hage i løpet av en sesong er like vellykket.

Til venstre ser man en stuehortensia som ble plantet ut i fjor etter å ha blomstret av inne. Jeg har flere slike rundt omkring i hagen. Felles for alle er at de kommer år etter år med masse bladverk, men jeg har til gode å se en blomst på noen av dem. Bortkastet arbeid, mao.

På bilde nr 2 fra venstre ser man agurkplanten som, etter å ha gitt den svimlende avling av  to – riktignok store, men alt for få – sylteagurker, idag ble tatt i luggen og pælmet ut av drivhuset. Bladene var begynt å visne, og det var åpenbart for selv den mest optimistiske hobbygartner at ingen flere av de bittesmå og piggete agurkknoppene ville ha nubbsjanse til å bli modne på denne siden av jul. Neste år må jeg starte tidligere med agurk hvis det skal være noen vits.

De to bildene til høyre viser orkideene som har hengt ute i plommetreet siden tidlig på sommeren. De er nå innvilget  midlertidig opphold i drivhuset i påvente av at de drypper fra seg og tørker i røtter og bark så de kan komme inn i hus igjen. Jeg har mine tvil om de vil overleve alt dette. For meg ser det ut til at det har vært for fuktig i sommer (også for dem), slik at det har kommet mose i barken som er i pottene. Det kan umulig finslige orkideer ha sans for i lengden. Ikke røffe gartnere en gang liker at det gror mose på tærne.

Agurktid også i drivhuset

Agurk: for seint for tzatsikien i sommer

Denne agurkplanten kom nok for seint i gang for å bli noe på denne siden av jul. Men som første drivhusagurk for min del har det vært interessant å følge den. Til neste år stiller jeg med noe mer kompetanse og erfaring, og betydelig tidligere i avtrekkeren.  Med egendyrket hvitløk på vestsiden av huset mangler jeg da kun ei geit for å lage yoghurt, så jeg alt som skal til for å lage fullstendig selvprodusert tzatsiki. Geit, ja, det hadde kanskje vært noe…

Drivhusets første agurk