Antall besøkende

2625629

Mure lyser opp

multerød

Nye stauder fra Mjærum

Vi måtte en tur til Mjærum før sesongen var over. Som sist ble bilen fylt til bremmen med planter. Denne gangen Denne gangen ble det følgende vekster på meg: Valurt (Symphytum officinale), Prakthumleblomst (Geum coccineum), Flekktvetann (Lamium maculatum), Brokbladet strandrør (Phaldus arondinaced) og flere mangefargede bladplanter av en sort jeg ikke husker navnet på, se neste post.
P1000093P1000098P1000097P1000096P1000094P1000095

Den lure Mure på Kure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tre eksperter har nå uttalt seg og er enige om at dette er en Potentilla. Spørsmålet er bare hvilken undergruppe. Etter grundige studier av nærbilder, samt utsending av gartner til å studere bladverket nøyere, helt ned til rota, falt dommen nå i kveld:

Dette er en type Hagemure (potentilla x bicolor).

Mamma skriver videre:

‘Potentilla betyr forøvrig kraftfull. Hagemurer er hybrider og en gruppe murer med stor variasjon i blomsterstørrelse, vekst og farge. Fargen kan variere fra rødt over oransje til gult. Noen sorter forekommer også i dobbelte former.’

 

Siste: nok en ekspert har meldt seg på banen og skriver: Hei.
Må nok rette på Potentillaen din. Du har her en oransje Prakthumleblom (Geum coccineum ),med en prydsvinerot som nabo,OG en nydelig blå Hortensia! Tusen takk, moro å få dette helt rett!