Antall besøkende

2625629

Margeritter og utkastede georginer tilslørt for natten

Jeg orket ikke å gå og lure mer på om det er meldugg eller ikke på georginene inne i drivhuset. Jeg rett og slett satte dem ut på terrassen, jeg. Jeg tror ikke de liker å stå så varmt og så tett som de gjør inenndørs. Det er ikke meldt frost i nærmeste framtid. Jeg legger et dekke over dem, så får de trekke frisk luft og snakke om livet og bli bra, akkurat som tuberkulosepasienter.
dekket1dekket2

Melduggbehandlede georginer likte ikke det

OK, da klarte jeg det også. De igår besprøytede georginene viser idag en omseggripende inntørking og blad-død. Jeg ville så vel, og det endte så ille. Pokker også….

017018019

Melduggbehandling av georginene

Jeg syns jeg så tegn til hvitt pulver på bladene til et par av georginene mine allerede da de sto inne i stua og vokste raskt og tett. Jeg knep av alle mistenkelige blader, men ute i drivhuset syns jeg fortsatt jeg så tegn på soppsykdom. Så idag leste jeg meg til en hjemmelaget mixtur anbefalt av Bioforsk: 1 liter vann, 1 ts bakepulver og 1 1/2 dl grønnsåpe. Her ser du georginene umiddelbart etter spraybehandlingen. Jeg håper det virker! Uansett, det har aldri luktet så såperent i drivhuset som nå.
001