|
For omlag tre uker siden sto denne stuelønnen tørr og trist i vinterlagringboden. Jeg oppfattet på en snartur innom at den midt i ørkentørsten likevel drev og presset fram bittesmå knopper – den nektet rett og slett å gå til ro. Denne innstillingen sto i sterk kontrast til pelargoniene og for ikke å snakke om georgineknollene som samtlige lå strødd overalt på boden og stor-snorket. Så jeg tok hintet, lempet den arbedsvillige stuelønnen inn under springen for grundig gjennomvanning og stilte den i lyset stua. Her ser man at takken er helhjertet.
En snartur på den frostfrie inneboden, der alskens knoller og pelargonier sover Tornerosesøvnen, avslørte av den på samme vis hensatte stuelønnen ikke hadde tenkt å sove i det heletatt. Tvert imot var den i ferd med å lage bittesmå lønneblomster og blader der inne i mørket. Jeg syns det var for galt å la den stå der og streve mot alle odds. Så her ser du den, nyvannet og satt i stua, i lyset. Skulle bare mangle, med det navnet og alt mulig.
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|