Antall besøkende

2625629

Sommerfuglflørt på sommergeorgine

Så henførte var disse to høstlige svermerne at de totalt overså den nærgående kameralinsa. Jeg syns liksom jeg kunne høre dem dåre og skryte og blafre forlokkende med vingene. Jeg ble helt blid, jeg også, av denne våryre stemningen i høsthagen, og tuslet etterhvert nynnende videre: ‘Girls do it, bees do it – even educated flees do it, dum-di-dum-di-dum-di-di-di-di…’
sommerfugl

Georginesommer, og en neve nicotinia

I terrassebedet foran drivhuset er det nå høysommer og full guffe på alle blomstersorter. Årgangsgeorginer overvintret og plantet med knoll, sommergeorginer sådd fra frø og omhyggelig bevoktet mot diverse snegleangrep tidlig i sesongen, samt et fint dryss av nicotinia som jeg liksom syns jeg bør så hvert år.
IMG_6801 IMG_6799 IMG_6800 IMG_6802 IMG_6803

Humleattraktive sommergeorginer

Helt enig med dere, humler og andre summere (dessverre er også sneglene helt på linje her): sommergeorginer er fine greier!
IMG_6713
image

Under sløret i drivhuset

Lett beskyttet i drivhuset fra kald vårvind og det sterke sollyset utendørs titter små planter av sommergeorginer fram fra sløret og røper en smittende glede og livsvilje. Hvem kan være i slett lune når man omgås slike fininger?
IMG_5640