Antall besøkende

2625629

Fortsatt litt pasjon igjen i pasjonsblomsten

Det var først gang i år at jeg har hatt pasjonsblomst som krukke-klatreplante i vestveggen. Med frodig bladverk, ivrig klarting og flotte blomster frister dette absolutt til gjentakelse neste sesong.

Siste: Det lønner seg å hagesurfe litt hist og pist innimellom. Nå leste jeg meg fram til at det skal være mulig å overvintre pasjonsblomst. Rett og slett klippe den ned til ca 30 cm, gjerne plante den over i en mindre potte og sette den kjølig til det blir bedre tider utendørs. Det skal jeg jaggumeg forsøke meg på, jeg også. Hittil er det kun georginer jeg har klart å vekke på nytt, men litt om litt skal jeg vel lære å torneroselagre andre sorter også.
img_8591

Kul klatrer: pasjonsblomst

Det er mye spektakulært innen botanikken, og pasjonsblomst (Passiflora caerulea) er en av de plantene som er vanskelig å gå forbi uten å studere litt ekstra. Avansert håndarbeid fra evolusjonen, må jeg si!

05.07_flor

Foto: Francisco Ramos

Blå pasjonsblomst tilbringer sommeren i vestveggen

Nytt av året er å prøve blå pasjonsblomst som klatrer på pipemuren i vestveggen. Det blir varmt der til tider, og sola kommer ganske seint. Ikke optimale forhold for noen plante, egentlig, men damen på Plantasjen mente det burde gå, så da prøver vi det. Jeg tro til med to eksemplarer samtidig, det skader ikke å køle på litt.
Passiflora Incarnata heter denne klatreren på latin, mer info kan man for eksempe finne her: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/pass_inc.htm
IMG_5765

IMG_5766