Antall besøkende

2625629

Liten ridderspore plantet ut blant de store

I drivhuset begynner det å bli overfylt. De tøffeste spirene må derfor snart flytte ut. I dag var det ridderspore-plantene som ble kastet ut – riktignok ikke til ulvene, men til en plassering sammen med de store fra tidligere år. Her kan de stå og småprate med seniorene. Sikkert et og annet tips å få både når det gjelder å utkonkurrere nærgående revebjeller og å kare til seg det man kan av vann og sol.
P1040993

Nye stauder fra Mjærum

Turen til Mjærum staudegartneri forrige uke resulterte i mange fine nye planter her på Kuretoppen. Det verste var at det ikke ble særlig dyrt heller. Noen av plantene skal fylle ut allerede eksisterende besetninger jeg har (sånne som lammeøre, lewisia, riddespore og valmuesøster). Andre er nykomlinger, med pussige navn:

‘Duftskumblomst’  ‘Tiarella wherryi’, som er en liten bunndekker, saxifraga.  Her er lenke til mer om Tiarella: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiarella_cordifolia

‘Firtannveronica’ ‘Veronica Austriaca teucrium. Her er med om denne:  http://species.m.wikimedia.org/wiki/Veronica_austriaca_subsp._teucrium

‘Purpurtorskemunn’ Lindria Purpurea Canon J. Went’. Her er mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Linaria_purpurea

‘Duehode’ Chelone obliqua. Og her er mer on denne planten:  http://en.wikipedia.org/wiki/Chelone_obliqua

040042 041043036037038035034

I emning

hortensiaklaseormedruenysåddriddersporevinknoppettermiddag

Spennende ridderspore

Ridderspore på sporet av sommer

Høstplanter i hagen

Bare fordi de er så fine…

Rosa sjalusi

Som gartner skal man vokte seg for å peke ut favoritter i floraen. Min skyhøye entusiasme for den rosa opiumsvalmuen har fått flere av de andre plantene til å spørre: HVA MED OSS?!?!?! Særlig de rosa blondinene er frampå. Rett skal være rett. Her er det mange nydelige blomster på en gang. For balansens skyld skynder jeg meg til å sette inn bilder av noen av de mest urettferdig forurettede: Hortensiaen, pelargonia ‘Dronning Ingrid’, riddersporen, peonen og petuniaen ‘Nostalgia’. Jada, dere er kjempepene, dere også!

Ingen ridder å spore

Blomstene på riddersporen begynner sakte å åpne seg.

 Jeg bare MÅ titte inn.  

Ingen spor etter noen ridder her.

Hadde det vært en løvemunn, derimot, ville jeg sagt at jeg skimtet en staselig drøvel.

Fiolette med regndråper

Marmoralunrot, ridderspore, peon og kryptimian. Noen blir vakre i regn. Andre, ingen nevnt, ingen glemt, blir bare illsinte.