Hva gjør en sommeråme på en isdekket vei midtvinters? Man blir fascinert ved tanken på forhistorien her. Men narrativen blir vel i sjangeren tragedie, vil jeg tro.
På første bilde ser man en som satser på hellet – og heldigvis gikk det bra.
På bildet nedenfor ser man noe vi fant på stien inni skogen her. Ekornet var ikke å se. Vi orker ikke tenke videre på hvordan ekorn og hale var blitt atskilt, men her har Nøtte Liten IKKE hatt hellet med seg.
Hvert år i begynnelsen av mars spør vi oss selv og hverandre: – Når var det sola kom så langt at den titter inn vinduet mot nord igjen?? Tidligste notering så langt er 10. mars. I år oppdaget vi den allerede 9.mars. Men vi tror at hvis vi hadde fulgt med Igår, så ville vi sett det allerede da. Så, for the record : i 2018 må vi følge med på sola og nordvinduet rundt den 8. mars. Deilig, deilig med vårtegn av alle slag!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)