Antall besøkende

2625628

Blomstereng-ideen droppet på Kuretoppen. Hobbygartneren holdt ikke ut

Blomstereng skal være så mye mer bærekraftig enn plen. Her i gården skal vi selvsagt være grønne i både teori og praksis, så i år var planen å la gress og kløver gro, selv på den lille flekken der vi enda har hatt plen.

Men praksis viste at realiteten stemmer lite med teorien. Her er erfaringen så langt:

1. Det blir ikke blomstereng hvis du lar være å slå gresset, det blir bare høyere gress. Selv der du har sådd blomsterengfrø er det helgrønt og rufsete, ikke så mye som en kornblomst vinner i konkurransen med gresset.

2. Det kommer ikke spesielt mye mer humler og bier i gresset når det får gro. Der er det derimot flått. Vi har aldri fått så mye flått som i år. I tillegg er det vanskelig å se om det ligger hoggorm i gresset. Den tanken misliker jeg. Så, nei, lokale humler og og bier får ta til takke med alle blomster og busker og trær både i og utenfor hagen. Gresset utenfor drivhuset, det blir heretter plenklippet.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>