Antall besøkende

2625629

Prydgress, nå med sommerlig piggsveis

Jeg vet det. Dette er feil sammenplanting – prydgress og nicotinia trenger begge masse space, og trengt sammen i en krukke blir det raskt konflikt. Det kan man konstatere på nedenforstående foto. Nå har jeg gått hardt til verks og klippet Bjartmar Gjerde-sveis på prydgresset. Ble det pent? Nei? Ble det penere enn det var? Egentlig ikke.

Det er selvsagt bare et tidsspørsmål før jeg må bite i det sure prydgresset og omplante det et sted det ikke forstyrrer noen. Fortsatt driver jeg jo bare på med kosmetiske justeringer.

Jeg forsøkte meg i en mellomfase med å sette hestehale på prydgresset. Praktisk, men ufikst. Full piasava er som man ser drepende. Jeg kunne kanskje på sikt satt på et hårnett, eller en litt tøff MC-hjelm. Vel, en kort Bjartmar er ihvertfall fort gjort og en bra sommercut.

Bråkete vær i rask anmarsj

Dette tordenværet bygget seg opp i løpet av 20 minutter. Jeg hentet inn klesvasken og trakk ut ruteren, for sikkerhets skyld.

Noen fine i hagen nå

Heuchera og agaphantus
Nicotinia
Storkenebb
Ridderspore
Fagerbusk
Ekornet Ñoñi venter på frokostserveringen

Vått og friskt i juni

14 grader og regnbyger, det er juni 2024 på Kuretoppen. Egentlig ganske ok, grønt og friskt og frodig, med spennende himmel.

Prydgress med hestehale

Fluffy er fint, men det får være måte på å ta seg armslag i krukka. De stakkars nicotiniaene ser ikke dagslys med alt det rufset fra prydgresset hengende over seg. Så da be det strikk og hestehale på gresstufsen. Ihvertfall til nicotiniaene får stukket seg. Med det bladverk deres kan jo problemstillingen fort bli motsatt. Jeg øyner en mulighet for at jeg har plantet feil vekster i samme krukke her – det vil vise seg.

Dropper Kiwi-plante på Kuretoppen

Kiwien har aldri blomstret tross drivhus og godt stell. Jeg har i det lengste håpet på oppvåkning etter minst 5 somre med tegn til liv i form av bladverk. Nå er den offisielt død. Jeg får finne noe annet. Vindruer, kanskje. En herdig sort. Veldig herdig.

Sortøyde Susanne med ryggen mot veggen i regnværet

Slagregn og vind: Røfft vær for nyutsprungne peoner

Tid for sommerlige middager

Prestekrage og Kjempekrage er ikke det samme

Jeg trodde det var prestekrager jeg hadde i staudebedet mitt. Men så begynte noen å blomstre mye før de andre. Da er aartsorakel-appen fin å ha. Den som blomstrer nå i mai er Prestekrage. Men den som bare har masse blader enda, det viser seg å være Kjempekrage. Den siste skal deles ofte. Det skjønner jeg nå, her vokses det tett og VEL frodig, så det må blir spade og deling om ikke lenge.