Antall besøkende

2625629

Liv i kattuglekassen julaften!

Julaften natt hørte vi kattugla for første gang denne vinteren! Da er sesongen igang!

Vårtegn på himmelen: I say ‘Yess to the gjess»

Høylydt egenreklame

Fasaner på foringsplassen

Fargerikt og selvhøydtidelig besøk ved foringsplassen til morgenen i dag.


Foto: Francisco Ramos

Turteldue-duo… eller trio?

Magda + Bjarne = Sant
Magda + Bjarne + Einar = ????

Stilits farger opp ved foringautomaten

Foto: Francisco Ramos

Godt nyttår med toppmeis i plommetreet

Dette er første året vi har hatt toppmeis på besøk på foringsplassen. Nå er det til gjengjeld et helt par som er her og herjer vilt og fryktløst med både blåmeis og hageeiere. Morsomt bekjentskap på nyåret, tegner godt for det som kommer!

Øver på sydentur

Rikt fugleliv på morgenkvisten: svartspett på stubbe og fugle-V øver på sydenreise

Fuglen(e) har fløyet

I mange uker har blåmeisparet stresset inn og ut med mat av den bittelille, dårlige, tullete jålefuglekassen vi kjøpte på Jula før vi visste hva som kreves av en god fuglekasse. Vi tenkte st kommer det kuldegrader her, så går det åt skogen med årets blåmeisavling her i gården. Og vi tenkte at dette blir bare kav når de oppdager at de har valgt seg nettopp den kassen som sto midt i hobbygartnerens mest trafikkerte sti og i den hustrige nordveggen.

Men blåmeisen er en kul type. Uforstyrret av miljøbetingelser langt under pari har de altså også i år klart å fore fram ungene til flyvedyktige og gangs blåmeisbarn. Her ser man hvilket utrolig fjærmykt leie de har beredt for yndlingene sine. Nå skal vi oppgradere kassen til luksusstandard og håper på godt naboskap også neste sesong.