Antall besøkende

2625629

Astilber fjonger opp

Astilbe med sløv bie

Vi så det mange ganger ifjor høst, og her er det igjen: en høstvakker blomst med en aldeles fordrukken bie. Er det temperaturene som gjør at biene er helt på en snurr, altså at de ov-fryser om natten? Eller har de rett og slett spist for mye nektar? Det ser ihvertfall bekymringsfullt ut, omenn vakkert på avstand, som her.

Fint med astilber

Astilbe håper på å gå under rådyr-radaren

Råudyr spiser skudd av astilbe, veronika og bergknapp

Jeg noterer meg at nok et par av mine favorittplanter også står på rådyrets ti på topp. Bergknapp og astilbe er gomlet til beinet i løpet av denne uka. De hadde også kappet kransveronikaen ned til stubbene. Jeg står maktesløs tilbake.

Siste tilskudd til 50årsbedet: Solhatt og astilbe

Astilbe: skyggenes dronning

Astilbene står på et sted i hagen der det nesten ikke er sol, dårlig jordsmonn og ganske fuktig. I vår så det meget dårlig ut i astilbe-leiren. Nå kommer det snart blomster. Livet vil seg, gitt!

Astilbe

Latinsk navn: Astilbe simplicifolia (Hennie Graafland)

Plantet: Vår 2010

Lenke: http://en.wikipedia.org/wiki/Astilbe

Disse tre astilbene er plantet i en liten passasje mellom husene.  Der er det så rått at jorda aldri tørker helt. Jeg vil gjette på at de får ca 1 time sol pr dag, maksimum. Man kan ikke si at de akkurat har jublet over tilværelsen i sommer, men de har hatt en liten blomstring  alle tre. Underlig nok er det den som får minst lys som har blomstret mest.