Antall besøkende

2625629

Prøver på nytt: fuchsia

Fuchsia fikk jeg ikke til forrige gang jeg forsøkte. Ikke gangen før der heller. Eller den før det igjen. Det er mao en plante jeg strever litt med her på Kuretoppen, for å si det mildt. Men så var jeg på Okserød gård på Jeløy, der de har de mest fantastiske ampler. Denne ampelen som jeg endte opp med her er en sammenplanting med tre ulike fuchsia-versjoner: en hvit, en rød og en rød-og-lilla. Aldeles nydelige. Så får vi se om litt mer gartnererfaring og bedre plassering gjør at dette forsøket får bedre utfall.
untitled-1-6untitled-1-8P1000167

Fuchsia overtar patruljeringen av vindusplassene

Jeg har sagt det før: Fuchsia er virkelig en motstandsdyktig vekst. Etter å ha slåss om plassen med en overivrig lobelia i hele sommer, og deretter vært utsatt for flere frostnetter i ensom majestet i utekrukker, har de nå flyttet inn på plassen etter pelargoniene. Det tok bare et par timer, så syns jeg at man kunne se knoppene skyte av velvære.

Fuchsia

Merkelig nok knopper den stadig på nytt. Jeg har satt den i en sammenplantning litt nasjonalromantisk norsk flagg-kombinasjon. Der den står  sammen med lobelia og margueritter, og det ser ut til å oppleve dette samlivet mer som uløkkelia og mareritter. Særlig når lobeliaen har vært på sitt mest overstruttende har fuchsiaen virket nedstemt og tilsidesatt. Men altså ikke resignert.  Imponerende.

Latinsk navn: Fuchsia

LEnke:http://en.wikipedia.org/wiki/Fuchsia

Mamma sier det er fanklubber, eller egne foreninger, for fuchsiaentusiaster. Kanskje det har noe å gjøre med stå-på-motet til denne planten? Ellers er det jo litt dramatisk med disse bloddråpe-lignende blomsterkronene. Litt opera. Den virker altså litt som Mercedes-versjonen av Flittiglise?