Antall besøkende

2625629

Trøst i trist vær: staudesalg hos Dyhre gartneri

Duskregn og sur vind til tross: en snartur til Dyhre gartneri med innkjøp av knallbillige stauder får opp motet opp hos selv den mest høstdeppa hobbygartner. Hjem bar det etterpå, i blidt lune, med bagasjerommet fylt av heuchera, storkenebb, vortemelk, prydgress, forglemmegei og en urteplante som jeg har antatt er en form for reinfann – trolig i slekt med kamille. Tuddelidu-tuddelidei! Ingenting er som litt staudeplanting før lunsj.

img_8592

img_8594

img_8596

img_8597

img_8600
img_8598
img_8595

Grøsser i sitrongule omgivelser

På fotojakt i morgensol ble jeg opptatt av den vakre fargen på vortemelk-planten. Nærfotoet avslørte imidlertid skikkelig stygge scener som utspant seg mellom en resignert bie og dens ubønnhørlige møte med skjebnen i form av en kamuflasjefarget og sulten edderkopp. Naiv som jeg er trodde jeg først dette var et avansert favntak (man ser så mye rart her i insektleiren, som jeg bla. viste i forrige bloggpost). Blåser man bildet opp i macro ser man derimot at bien er i ferd med å bli fortært levende av sin sitrusfargede og åtteøyde makker.
Jeg har tidligere uttrykt skepsis til macrofotografering i insektverden – man blir nervøs av mindre og jeg får for min egen del nattlige mareritt om å befinne seg i en slags moderne Jurassic Park.
dramafluedramaflue2

Flekktvetann og vortemelk: stygge navn, men vakre planter

flekktvetannvortemelk

Gult!

vortemelktulip3tulip2tulip1sol2solnarciss2narciss1miljø1

Knæsje farger


Tårevåt vortemelk

Vakker vortemelk

Vortemelk: stygt navn, vakker plante

Vortemelk

Latinsk navn: Euphorbia

Plantet: Sommer-2010

Lenke: http://en.wikipedia.org/wiki/Euphorbia

Navnet skjemmer ingen.