Antall besøkende

2625629

Nye stauder fra Mjærum

Turen til Mjærum staudegartneri forrige uke resulterte i mange fine nye planter her på Kuretoppen. Det verste var at det ikke ble særlig dyrt heller. Noen av plantene skal fylle ut allerede eksisterende besetninger jeg har (sånne som lammeøre, lewisia, riddespore og valmuesøster). Andre er nykomlinger, med pussige navn:

‘Duftskumblomst’  ‘Tiarella wherryi’, som er en liten bunndekker, saxifraga.  Her er lenke til mer om Tiarella: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiarella_cordifolia

‘Firtannveronica’ ‘Veronica Austriaca teucrium. Her er med om denne:  http://species.m.wikimedia.org/wiki/Veronica_austriaca_subsp._teucrium

‘Purpurtorskemunn’ Lindria Purpurea Canon J. Went’. Her er mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Linaria_purpurea

‘Duehode’ Chelone obliqua. Og her er mer on denne planten:  http://en.wikipedia.org/wiki/Chelone_obliqua

040042 041043036037038035034

Lammeøre og gravmyrt freshe og sesongklare

Lammeører i motlys

Krokus + lammeøre = sant

 

 

 

 

 

 

I fjor høst freste mamma rundt med raus hånd og grov ned krokus-løker over hele tomta. I vår spretter det opp vakre kombinasjoner i bedene til fryd og overraskelse for meg. Her en det lammeørene som titter interessert og fornøyd på sine nye naboer mens de strekker seg mot vårsola.

Lammeøren atter lutter øre

Idag ble visne blomsterstengler fjernet fra lammeørene og hostaen. Ingenting er som et besøk hos frisøren, rene ungdomskilden.

Til høyre: FØR

Nedenfor: ETTER

Lammeøre

Latinsk navn: Stachys byzantina

Plantet: vår-2010

Lenke: http://en.wikipedia.org/wiki/Stachys_byzantina

Pussig plante, som lever så opp til navnet at en blind ville blitt overrasket over at det ikke sa BÆ når man tok på den.

Lammeørene gjorde seg skikkelig bra i bedet sammen med den dramatisk-mørk-lilla marmoralunroten. Marmoralunroten var imidlertid ikke fornøyd med levekårene i tusmørket under plommetreet, og hun presset fram en  skilsmisse. Nå er lammeørene samboende med hostaen og gravmyrten, og de passer egentlig ganske godt sammen, underlige og litt lyssky som de er alle tre.