|
Bladsalat og ruccola er godt, men det er grenser for hvor mye man klarer å spise selv av slik sunn kost.og i høy pallekarm har jeg ikke engang sneglene til å rane av avlingen. Neste år skal jeg så mer smått om senn. Trur eg.
Ja, kjære Hagetidend, nå har jeg fulgt deres intenst kontrauntuitive råd og satt nysådde gulrotfrø til å drives fram i iskaldt drivhus. Går dette bra, går det meste!
Tross en god, varm sesong i drivhuset, kjærlig stelt av ivrig hobbygartner, kan Kuretoppen likevel ved reisens slutt bare notere seg for 3 små, grå og uspiselige gresskar. Det er ikke egnet til å ta bølgen over. På den annen side (bright side) er det 100 prosent bedre enn alle tidligere sesonger, der gresskarfrøene uten unntak har råtnet i jorda før de så dagens lys. Så det er håp for framtida, det må vi kunne si uten å ta munnen for full av lekker gresskarsuppe.
Første hjemmeavlede gresskar vokser og gror i drivhuset på Kuretoppen. Det samme gjør hobbygartnerens frustrasjon over sommerværet, som er hverken fuggel eller fisk.
Gresskar har jeg hittil ikke fått til å dyrke her på Kuretoppen. Jeg avstår fra å rippe op i gamle bommerter og brølere, den er det plenty av i forhistorien som hobbygartner, men mine syltede gresskar (nam!) har jeg så langt vært avhengig av å importere fra kyndigere hagerfolk.
Men i år begynner det å se virkelig lovende ut. Dette er en gresskarknopp som vokser inne i drivhuset, og jeg har nå satt inn omfattende vaktsystemer for å motvirke eventuelle snegleangrep. Med andre ord: jeg krysser fingrene.
BAMA trenger ikke føle seg truet av produksjonen her på Kuretoppen verken på druefronten, blåbær eller tomat iår heller. Men dekorative er de jo.
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|