Antall besøkende

2625629

Brrrr! Kaldt!

Sol vs tåke; sola vant! Trudde eg…Absolutt troverdig værmelding

Her er Yr.no sin spådom for været nå på morgenen:

…og her er himmelen over Kurefjorden samtidig:

Idag fester jeg lit til meteorologene. Kjære roser: spenn setebeltene, har blir det turbulens!

Været sitt!

Sol, regn, hagl, regnbue. Det er sommerværet sitt, det!

Akromatisk utsikt over Kurefjorden idag

Akkurat da vi begynte å tro på våren, så kom snøen lavende ned. Mer enn noen sinne denne vinteren, faktisk. Svart – hvitt. Men inne i stua spirer frøene, så håpet er trassig lysegrønt.

Sol versus tåke over Kurefjorden

Smådramatisk vær en periode på morgenkvisen her på Kuretoppen idag. Sola presset på ovenfra, men tåka nektet å gi seg. Midtnattstid hadde det vært skikkelig kaldt, så kom mildværet rullende omtrent samtidig med sola. Vi fulgte spent med, sammen med lokale meiser og flaggspetter og ekorn. Det endte med at sola vant, til ivrig applaus fra publikum, som så kunne fortsette med sitt.
vinter

Litt mer enn frisk bris i natt

Vinden gjorde vei i vellinga i hagen i natt. Høst, utvilsomt.
img_8124

Regnbue over Kurefjorden

image

Det regner og vi vanner

Blir det regn eller blir det ikke regn??! Skal vi vanne eller skal vi ikke vanne? Ikke vet yr, ikke vet vi, bare været er som det er. Så da blir det til at det skjer begge deler. Typisk sommeren 2016.

IMG_6932 IMG_6931

Uforutsigbart ettermiddagsvær umuliggjør hvilen i hengekøya

Yr.no garanterer for tiden oppholdsvær de neste 90 minutter. Lenger enn det tør de ikke love. Det er vel den mest kortsiktige værmeldingen jeg har sett til nå, og sannsynligvis den mest realistiske. Det skal likevel holde hardt om det ikke kommer regn, å dømme etter tordenskyene som tårner opp i sydvest. For den som har lagt seg godt til rette i hengekøya blir det lite fred å få med lynglimt og drønn og urolig vind midt i solsteiken. For hobbygartneren er dilemmaet: skal jeg høre på Yr.no og begynne å vanne tørste krukkeplanter, eller skal jeg høre på Kuretoppens værtraumatiserte trønders skvetne fornemmelser og anta at det blir drittvær som vanlig? Uansett er hengekøya intet blivende sted, hvilket vi som man ser har tatt konsekvensen av.

 

yr  IMG_6724 IMG_6722