Antall besøkende

2625629

Puslete klematis var en fembladakebie (også ganske puslete)

Som erstatning for min vakre klematis ‘Princess Diana’ som dessverre, i likhet med sin navnemor, avgikk med døden så alt for tidlig, stormet jeg i mai avgårde og kjøpte en ny. Jeg visste at jeg ikke kjøpte en ny Princess Diana, men jeg var skråsikker på at det var en klematis jeg hadde hatt med meg hjem i handleposen fra Dyhre gartneri. Jeg har etter dette gått og tittet på nyykomlingen, i ganske stor forventning, faktisk, men så langt har den skufffet stort. Den er puslete, bladene er gråflekket og smålåtne, og veksten en sped, treg og uten blomstring. Dette stemte jo ikke med klematis, de er jo kronisk glade i å vokse, så idag tok jeg en titt på vaskeseddelen som fortsatt sto i krukken. Så viste det seg altså at dette slett ikke var noen klematis i det heletatt! Snarere tvert imot.

Dette er en Akebia Quinata, eller Fembladakebie, på norsk. Og det er jo noe helt annet!
Her er en lenke til Akebia quinata, og dette er jo en morsom og spennende plante. Fembladakebie

At den jeg har fått i hus vokser dårlig og ikke er noe særlig tess, det er det imidlertid ikke noen unnskyldning for.JEg har mine tvil om dette blir noe å satse på for Kuretoppens vedkommende, men jeg velger å se den an etter denne begrepsmessige omveltningen.

IMG_6627

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>