Antall besøkende

2625629

Enhver seriøs hage har sitt gadd-tre

Jeg har tidligere vist bilde av gadd-furua til Hagen i Hemne . Yndlingsonkelen har på oppfordring kommet med følgende redegjørelse for begrepet ‘gadd-furu’:
Det var dette med trøndersk, da. En gadd er det samme som en tørr-gadd. Det er det samme som et furu som er inne i sin siste fase i livet og har mistet nålene. Etter hvert mister den også barken og blir sølvgrå. Kan også kalle den en tørr-rupp.
Gadd kan også skrives gaidd og enda gaddj eller gaiddj. Den blir like uttørka uansett, og egner seg godt til brensel på bål (før den råtner) Håper dette bidro til litt mer klarhet for tiltalte.

Etter dette har det gått opp for meg at også vi her på Kuretoppen har et skikkelig gadd-tre, men det er ikke ei furu. Det er et løvtre, aner ikke hva slags, men det er egentlig dødt, det bor et flaggspettpar der, og hver gang det er tordenvær tenker jeg at NÅ er det slutten på det treet for alltid. Hageinteresserte av alle slag;  her er den!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>