Antall besøkende

2625629

Margeritter i skogholtet

P1050270

Rådyr-avstøtende margeritter på plass i hagen

Idet jeg rettet ryggen etter å ha plantet ut stauder forleden dag, oppdaget jeg et rådyr som drev og spionerte på meg bak et tre ikke langt inni skogen her. Rådyr-far tror visst jeg er helt kørka, og venter bare til jeg har gått inn før han kommer for å ete alt jeg har investert så masse tid og penger og glede i å sette ut. Men neida, glem det, bambi-gubbe! Min plan er nå å kun plante ut i hagen ting som rådyr ikke liker. Så tar jeg inn på terrassen det som er for pent til å la være å ha. Så som bla. roser. Erfaringsmessig får margeritter stå urørt av alle rådyr vi har hatt innom så langt her på Kuretoppen. Margeritter er bra, de er til og med pene! Her er noen av denne sommerens kolleksjon. Ædda, bædda, rådyr!
margeritter1margeritter2
margeritter3

Margeritter og utkastede georginer tilslørt for natten

Jeg orket ikke å gå og lure mer på om det er meldugg eller ikke på georginene inne i drivhuset. Jeg rett og slett satte dem ut på terrassen, jeg. Jeg tror ikke de liker å stå så varmt og så tett som de gjør inenndørs. Det er ikke meldt frost i nærmeste framtid. Jeg legger et dekke over dem, så får de trekke frisk luft og snakke om livet og bli bra, akkurat som tuberkulosepasienter.
dekket1dekket2

Margerittene takker for iår

Margeritt skuffer på

Pussig vekst på denne margeritten, syns jeg. Det er som om den tenker ‘Her er det bare å skuffe på mens man kan!’ Jeg kan bare si meg enig med siste taler.

God lørdagskveld!

Med denne lille søte blomsterkrukken med enda ikke avblomstrede margeritter vil jeg ønske alle blogglesere en fin lørdagskveld!

Gule margeritter nyter sollyset

Margeritter

Margeritter til glede

Margeritter er bra saker. De blomstrer i ett fra de plantes og til vinteren kommer. De fornyer seg hele tiden. De kler å stå sammen med andre planter, inkke minst lobelia. Og de spises IKKE av rådyr. Til neste år skal det bli mer margeritter på Kuretoppen!

Foto: Francisco Ramos

Blomst i blomsten: spansk margueritt

Foto: Francisco Ramos 

Margueritt på nært hold


Foto: Francisco Ramos